Den Blå Planet suger dig ned på havets bund, hvor man er fjernt fra storbyens tummel og Øresunds trafikstøj.


Danmarks nye akvarium er udformet som en gigantisk hvirvelstrøm, der suger den besøgende ned i mørket under havets overflade. Her oplever man dyrelivet på tætteste hold – helt uden våddragt. Ikke kun i fysisk afstand, men også i kraft af det præmierede lyddesign og den autentiske akustik.

Akvariets akustik understreger følelsen af at være omsluttet af vand – en illusion, der er frembragt med BASWAphon Akustiksystem. Den fuldpudsede akustikløsning består af en åbenporet og permeabel puds på en lydabsorberende bund af mineraluld.

Løsningen kan tilpasses fuldstændigt til underlaget, ligesom pudsen kan indtones efter tilstødende arealer. Derfor er det typisk kun stofligheden i overfladen, der for det træende øje afslører, hvad der på Den Blå Planet er akustikløsning, og hvad der er almindeligt malede undervægge.

I alt er der udført næsten 1300 kvadratmeter akustikpuds på Den Blå Planet. Det meste på lige flader, men når væggene bølger, krummer den beklædte overflade naturligvis med.

Relaterede emner

BASWA Nyheder

Når støjen går op i det røde felt

Med en renovering har Alsion i Sønderborg fået løst sit problem med ekko og støj i den store atrium-café på en opsigtsvækkende og alligevel helt usynlig måde.

BASWA Nyheder

Ny kirke overtager gammel kirkes akustik

Arkitektfirmaet Vilsbøll og Poulsen har genskabt den oprindelige akustik i den nye kirke i Thyborøn.