Søg

Når støjen går op i det røde felt

Med en renovering har Alsion i Sønderborg fået løst sit problem med ekko og støj i den store atrium-café på en opsigtsvækkende og alligevel helt usynlig måde.

Lang efterklangstid på grund af de mange hårde overflader har i Alsions første leveår gjort det til en blandet fornøjelse at være gæst i cafeen eller mødedeltager i den Røde Mødeboks. Problemet blev endelig løst i sommer, hvor loftet i cafeen og undersiden af mødeboksen blev behandlet med det fuldpudsede BASWAphon Akustikloft fra Rockidan.

Trods beklædning med et helt nyt materiale, har mødeboksen, der svæver i atriet, beholdt sin oprindelige postkasserøde farve, og rummet fremstår derfor fuldstændigt som før – bare med ny akustik. Løsningen er et resultat af, at BASWAphon Akustikpuds modsat andre lignende løsninger kan indtones i stærke farver og af at entreprenøren har udført arbejdet med en finish, som ingen maler ifølge tilsynsførende ingeniør Torben Sten Hansen fra Sloth Møller A/S, ville kunne gøre dem efter.

I alt har NAC A/S udført 150 kvadratmeter rødt akustikloft i den helt finkornede variant BASWAphon Classic, mens der er udført 260 kvadratmeter hvidt akustikloft på cafeens loft samt under gangbroen ud til mødeboksen med den lidt grovere BASWAphon Base.

Renoveringen har medført at efterklangstiden ifølge driftchef Knud Degn Rasmussen på Alsion er reduceret fra 3,6 sekunder til 2,3 sekunder – en forskel, der virkeligt kan mærkes i dagligdagen. Tidligere generede gæsterne i kantinen hinanden, når lokalet var fyldt med 200 mennesker, der talte sammen og skramlede med bestik, tallerkner, borde og stole, men nu er det ifølge Knud Degn Rasmussen blevet anderledes behageligt at nyde sin mad i de flotte omgivelser.
– Vi har kun fået positive tilbagemeldinger på renoveringen. Kun de kor, der ind i mellem har sunget her ved nogle formiddagsarrangementer har lige skulle vænne sig til, at det ikke længere lyder, som om de står ovre i Mariekirken, fortæller driftschefen.

Rockidan AS

Lundsbjerg Industrivej 31
DK-6200 Aabenraa

Telefon +45 74 61 33 66
Fax +45 74 61 36 29

Mail mail@rockidan.dk

BASWA | POWERRED BY ROCKIDAN