Søg

Politigårdens loft dæmper og køler

Rockidans akustikloft sørger for både bedre lyd og lavere temperatur på callcentret i den fredede Politigård i København.

Opgave: Bedre lyd og lavere temperatur i fredet bygning – uden at det kan ses.

Da et nyt call-center skulle etableres på Københavns Politigård var arkitekterne udfordret af både fredningshensyn og krav til det kommende arbejdsmiljø for de mange personer, der skulle tage imod alle alarmopkald fra Storkøbenhavn. Temperaturen skulle sænkes og akustikken skulle dæmpes – alt sammen uden at forstyrre de store lokalers flotte klassiske fremtoning.

Udfordringen blev løst med Rockidans akustiksystem BASWAphon Cool, der med dette projekt fik sin Danmarks-premiere, men som har været anvendt i flere år i hjemlandet Schweiz.

Systemet består af et fuldpudset akustikloft, hvor et net af fine køleslanger ligger skjult bag den afsluttende akustikpuds. Køleløsningen fungerer i bogstaveligste forstand som en spejlvendt gulvvarme, hvor man på grund af den store køleflade opnår en energioptimal køling, der føles ens i hele lokalet og som er 100% støjfri.

Akustikloft med indbygget køling
Med løsningen har man dels sikret optimale lydforhold trods mange samtidige telefonsamtaler og støj fra computere, dels undgået ulideligt høje temperaturer forårsaget af de meterhøje sydvendte vinduer og varmeudviklingen fra alt det elektroniske udstyr.

Det er Alex Poulsen Arkitektkontor A/S og Grontmij-Carl Bro A/S, der har stået for projekteringen for Rigspolitiets bygningsafdeling. Den praktiske montage af den kombinerede køle- og akustik-løsning var lagt i hænderne på P. Andersen & Søn A/S og Dankøling, der undervejs måtte holde tungen lige i munden på grund af de mange overlappende arbejdsgange.

I alt er der udført 650 m2 akustikloft i de i alt 5 lokaler og i det store møderum foran.

Fotograf efterbilleder: Søren Nielsen

Rockidan AS

Lundsbjerg Industrivej 31
DK-6200 Aabenraa

Telefon +45 74 61 33 66
Fax +45 74 61 36 29

Mail mail@rockidan.dk

BASWA | POWERRED BY ROCKIDAN